Demodex atka szűrés

    

A Demodex egy mikroszkópikus méretű (0.1-0.4 mm nagyságú) nyolclábú atka, melynek két formája emberen is szaporodik.

Egyik a Demodex folliculorum, amely a szőrtüsző nyílásba teszi le a petéit, az ott szaporodó utódok károsítják a hajhagymákat, ami kb. 80% felel hajhullás és a hajas fejbőr gyulladásos folyamataiért.

A másik forma a Demodex brevis, a faggyúmirigyekben található és annak gyulladását okozza, ezért a pattanásos kórképek és a rosacea kóroki tényezője lehet.

A vizsgálat során egy speciális eszközzel fájdalom mentesen hámkaparékot veszünk a kérdéses bőrfelszínekről (hajas fejbőr, arc, bizonyos esetekben szempilla is) amit mikroszkópos vizsgálattal értékelek, így az eredmény azonnal meglesz.

Kérem, hogy a vizsgálat előtt három napig ne mosson hajat, aznap arcot sem (ne is sminkeljen) !

Pozitivitás eseten speciális kezelésre van szükség, amire terápiás javaslatot adok a vizsgálat végén. 30 perc, 15.000 ft.

Negatív lelet esetén fel kell tárni az egyéb belső kóroki tényezőket, amely sokszor jóval több időt igényel, mint maga a szűrés, ezért az a vizsgálat idejébe nem fér bele.

Mivel -tapasztalatom alapján- a fenti tünetek kiváltásában legtöbbször nem csak az atka a felelős, hanem a fent említett belső tényezők is pluszban, ezért komplex terápiás javaslatot (demodex kezelése+belső összefüggések terápiája) abban az esetben tudok felelősséggel összeállítani, ha szűrés és orvosi vizsgálat is történik, amire plusz minimum 30 percet szükséges szánni. Ebben az esetben 30 perc (szűrés) + 30 perc (kikérdezés, kiegészítő vizsgálat, terápia összeállítása)=60 perc, 15.000+25000 helyett 30.000 ft.

Ha nincs lehetőség a két dolgot egy időpontban elvégezni, a szűrés és az orvosi vizsgálat külön-külön fizetendő!