PROGNOS® Fogmodul

PROGNOS®  Fogmodul

 

Szervezetünket testünk energia pályái, a meridiánok hálózzák be. A meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet valamennyi területével (pl.: szervek, csontok, fogak, hormonháztartás, immun- és idegrendszer, anyagcsere, stb.). Amíg az energiaháztartás egyensúlyban van, az ember egészséges. Az egyensúly megbomlása, különösen, ha hosszú ideig áll fenn, szervi és pszichés egészségkárosodáshoz, betegséghez vezethet. Minden fogunk mintegy biztosítékként működik. Ha elromlik, akkor az nem csak különböző fogbetegségekhez vezethet, hanem kihat az adott meridiánon lévő összes többi szervünkre is. A fog eredetű gócok aránya a legmagasabb a szervezetben. Minden fog szerepelhet gócként, amelyben mély szuvasodás látható, vagy a fogbél idült gyulladása áll fenn. A gyökér körül kialakult elváltozások, a fogágyban maradt betört gyökerek, letört fogak szintén gócként szerepelhetnek. Gócbetegség okozója lehet a fogágyban maradt fog is, amely különböző okok miatt (pl.: nincs elég hely, nem függőlegesen helyezkedik el az állcsontban) nem tud előtörni. Krónikus ínygyulladás, fogágybetegség is lehet góc.

Fogak – szervek- szervrendszerek:
Felső fogsor:

  • Metszőfog (1,2) vese, hólyag, nemiszervek, homloküreg, fül,hallás.
  • Szemfog: (3), máj, epehólyag, szem, látás.
  • Kisőrlők:(4,5): tüdő, vastagbél, vakbél, hörgők, orr, szaglás.
  • Nagyőrlők (6,7) lép, gyomor, hasnyálmirigy, száj, szájüreg.
  • Bölcsességfog (8) szív, középfül, nyelv, ízlelés, talp, lábújjak, vegetatív idegrendszer.

Előfordulhat, hogy a fogak, illetve foggyökerek körül krónikus gyulladás alakul ki, ami a szájban nem is okoz fájdalmat. Ilyenkor nem is tudjuk, hogy probléma van, pedig a káros baktériumok megtelepednek, folyamatosan a vérkeringésbe kerülnek, elérhetik testünk gyenge pontjait és ott elszaporodva okozhatnaknak megbetegedéseket. Sokszor ezek tüneti kezelése nem is elég, mivel ezzel a betegség gyökerét, jelen esetben a gócbetegséget nem kezeljük, így az folyamatosan visszafertőzi a területet. Ilyen betegségek lehetnek az ismeretlen eredetű ízületi panaszok, gyulladások, foltos hajhullás, bőrön jelentkező kiütések, gócbetegségek, kötőhártya gyulladás, a vese, a szív, az érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedés. Ezen kívül lehet még különféle allergiás folyamat, gyermekkori asztma és ekcéma okozója is.


Összegezve tehát ezen a betegségek kiindulása lehet fogeredetű, panaszokat nem okozó krónikus gyulladás, a következmény viszont távoli szervek akut vagy krónikus, panaszokat okozó megbetegedése.

Betegség megelőzés, szájban található anyagok mérgező hatásának vizsgálata, új pótlások anyagainak és helyének vizsgálata, valamint a szervezet kezelés előtti és utáni energetikai felmérése és optimalizálása a regeneráció támogatásához. Mindezt fájdalom- és vérmentesen!

A Fogmodul segítségével a fogorvos könnyen megállapíthatja a potenciális betegségközpontokat (gócokat), vagyis az energetikai eltérések segítségével kiszűrheti azokat – a hagyományos diagnosztikai eszközök által (röntgen) még nem látható területeket és fogakat, ahol később maradandó, kórós elváltozások jönnek létre.
Ezzel nem pusztán a fogbetegségek, hanem az adott meridiánnal kapcsolatban álló szervek és működésük megbetegedési kockázata is jelentősen csökkenthető (pl.: szívkárosodás, fejfájás-migrén, anyagcserezavarok…).

Ezért a meridiánok egyensúlyának visszaállításával megelőzzük az említett szervek megbetegedéseit. Az elvégzett több mint 12 millió méréssor eredménye és ezek alapján a különböző gondosan válogatott és digitalizált dentális nozódusok – azaz speciális próbaanyagok- virtuális tesztjének segítségével (fogínygyulladás, gyökér- kezelt fog, pulpitus, oszteotitis, stb.) a PROGNOS®  szoftver Fogmodulja tisztán megmutatja az energetikailag érintett fogat és az esetlegesen rejtett betegség központját is.

A PROGNOS® rendszerbe integrált modulban szerepelnek a leggyakrabban használt fogorvosi fémek homeopátiás frekvenciái. Ez lehetővé teszi, hogy a fogorvos a beteget Amalgám D10 + D200, Palládium D10 + D200, valamint Titán D10 toxicitásra tesztelhesse.

Kezelés előtti és utáni energetikai kezelés
A páciensek számára fontos lehet a dentális beavatkozások előtt az energetikai helyzetük felmérése és optimalizálása annak megállapítására és előkészítésére, hogy szervezetük a legmegfelelőbb állapotban fogadja a beavatkozást.

A PROGNOS® rendszerrel a dentális beavatkozás alatt és után a regenerálódási folyamatok optimalizálhatók, ezzel megtámogatva a beavatkozás sikerességét, a gyógyulási folyamat lerövidülését.