Elektrolipolízis

Elektrolipolízis

Korunk legelterjedtebb népbetegsége az elhízás, mely nem csak esztétikai probléma, de a túlsúly következtében kialakuló betegségek az egészségünket is veszélyeztetik, pl. cukorbetegség, vérnyomásproblémák, szív-, érrendszeri- és keringési megbetegedések, mozgásszervi elváltozások…

A súlyfelesleg csökkentésére különböző módszerek kerültek kidolgozásra.
Az elektrolipolízis az egyik legkorszerűbb, orvosok által végzett eljárás a helyi fogyás elősegítésére, vagy a felhalmozódott zsíranyag csökkentésére, eltávolítására. Az elektrolipolízis segít megszabadulni az egyéb módszerekkel-, mint például diéta, sport – nehezen csökkenthető helyi zsírpárnáktól. A célzott alakformálásban, a nem műtéti eljárások közül bizonyítottan a legnagyobb hatékonyságot, maradandóságot biztosítja a legalacsonyabb kockázat mellett.

Az elektrolipolízis-kezelés folyamán a zsírszövetet közvetlenül, fájdalom és mellékhatás mentesen gyenge intenzitású árammal stimulálják, amelynek hatására a zsír lebomlik és kiürül a szervezetből. A kollagén rostok ingerlésével egyidejűleg a bőr feszesebbé válik.

A kezelés hatását kiegészítheti és felerősíti a fülakupunktúra, a célirányos nyirokkeringést segítő masszázs, valamint a legmodernebb táplálkozástudományi ismereteket alkalmazó PROGNOS® és ProNutri® rendszerével kitesztelt és összeállított, személyre szabott, éhezés nélküli étrend.

Mi is az az elektrolipolízis?

Az elektrolipolízis alapelvének lényege, hogy a zsírszövetek belsejébe hajszálvékony, hosszú tűk segítségével bevezetett alacsony áramimpulzusok hatására azok működése megváltozik, térfogata csökken. Ezt az eljárást a Centre Hospitalier de Neuilly kórház szakorvosa, Dr. Dang Vu N’Guyen dolgozta ki az 1985-ös év közepe táján. Észrevette, hogy az elektroterápiás kezelések során a tűk környezetében csökkent a zsír. Az eljárást azóta tökéletesítették és – hála az azt kikísérletező és megalapozó orvosok (köztük Dr. Bachelier, Dr. Boyer, és Dr. Helmer) munkásságának – lehetővé tették bizonyos áramok speciális hatásának felismerését.

A rendelőnkben alkalmazott készülék, az AGISTIM duo, megfelel a 93/94/EEC számú EU orvosi eszközökre vonatkozó irányelveineknek, és teljesíti az IEC szabványok orvosi felhasználásra vonatkozó feltételeit is.

Hogyan működik?

Az elektrolipolízis klinikai hatékonyságát az alábbi, kombinált hatásoknak köszönheti:

  • Amikor az áram átáramlik a zsírszöveteken, a Joule hatás következtében megnövekszik a helyi hőmérséklet, ez módosítja a sejtek anyagcseréjét és reakcióként gyulladásgátló hatást idéz elő. A folyamat vérbőséget is okoz, mert az alkalmazott alacsony frekvenciájú áram stimulálja az idegeket és az artériákat tápláló hajszálereket. Ez növeli a helyi keringést, és megkönnyíti az anyagcsere-termékek, elsősorban a zsír bomlástermékeinek természetes úton történő eltávolítását.
  • A szövetekben létrehozott elektromos mező megváltoztatja a sejthártya elektromos töltését és az ellensúlyozására létrejövő fokozott sejtműködés növeli a zsírszövet anyagcseréjét.
  • A szimpatikus idegrendszer elektromos ingerlése elősegíti a zsírbontó enzim – lipáz – kiválasztását, és ezen keresztül a trigliceridek lebontását, továbbá a felszabaduló hormonok erősítik a zsírlebontás folyamatát.
  • Az átfolyó áramimpulzusok összehúzzák a szövetek tónusáért közvetlenül felelős bőr alatti kötőszöveteket, így azok feszességét is elősegíti.
  • A technikája egyszerű, fájdalommentes, és a komplikációk, mint pl. a bekékülés/zúzódásszerű nyomok nagyon ritkák

Miért előnyös?

  • általános érzéstelenítésre nincs szükség
  • a kezelés nem költséges
  • a kezelés nem kockázatos

Hány kezelés szükséges?

Az elektrolipolízis-kúra 10 kezelésből áll – egy hetes szünetekkel a kezelések között -, amelyek időtartama 50 perc, előkészületekkel együtt 60 perc. További kezelések, az első kúra eredményeinek megerősítésére, a későbbiekben tervezhető.

A elektrolipolízis hatásának fokozása speciális nyirokmasszázzsal kiegészíthető.

A kezelés csak előzetes konzultáció után történik. A konzultáció ára: 10 000 ft, de 10 alkalmas bérlet vásárlása esetén ez a konzultációs díj, lejön a bérlet árából.

Idő: 1,5 óra  Ár: 20 000 ft 

10 alkalmas bérlet: 180 000 ft