A régi bölcs kínaiak abból indultak ki, hogy az egymástól eltérő táplálékok különböző energetikai hatással vannak szervezetünkre. Ennek alapján fejlődött ki az utolsó évezredek alatt az egyik legkicsiszoltabb tápláléktudományra épülő orvosi rendszer: a PROGNOS® ProNutri®.
A rendszer lehetővé teszi közel 600 féle élelmiszer vizsgálatát, igen hatékony az egyéni élelmiszerallergia vagy érzékenység megállapításához és kezeléséhez.
A ProNutri®:
- egyedi, személyre szabott javaslatot tesz egy táplálkozási programra
- elemzi és kimutatja a napi táplálékbevitelhez optimális élelmiszereket
- kizárja azokat, melyeket a szervezet egy adott időszak alatt átmenetileg nem tolerál
- egyéni elemzés után megmutatja az alkalmasnak talált élelmiszerek kalória, koleszterin, nátrium és kálium összetételét
- feltárja az egyes élelmiszerek okozta összeférhetetlenséget, melyek különböző diéták és fogyókúrák által keletkezhetnek
Az élelmiszer összeférhetetlenséggel kapcsolatba hozható tünetek és betegségek:
- gyomor-és bélrendszeri panaszok (50%)
altestfájdalmak, székrekedés, hasmenés, puffadás, vastagbél érzékenység, gyulladás - bőrgyógyászati folyamatok (16%)
akne, ekcéma, bőrszárazság, pikkelyképződés, bőrviszketés - ideggyógyászati zavarok (10%)
fejfájás, migrén, szédülés, émelygés - légúti panaszok (10%)
fokozott váladékképződés, légúti szűkület, asztma, nátha, allergiák - pszihológiai zavarok (11%)
félelmek, depresszió, ingerlékenység, fáradékonyság, hiperaktivitás - további zavarok
ízületi fájdalmak és gyulladások, arthritis, fibromyalgia
Profitáljon Ön is több ezer év tapasztalataiból, egészsége megőrzése érdekében!