Kérdések-hozzászólások

Itt feltehetik a kérdéseiket…

De köszönettel várom észrevételeiket, hozzászólásaikat, építő jellegű kritikáikat is.

38 hozzászólás a(z) “Kérdések-hozzászólások” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Dr-nő!

    A 6 éves kisfiamnak uszodaszemölcsei lettek. A hasán több, most a combján is jön elő! Én nem is gondoltam szemölcsre, de rohamosan szaporodik. A héten napközis táborban van, nem kenhetem szines ecsetelővel.
    A kifiamnak ekcémás a bőre, csak gyógyszertári krémeket, fürdetöt használunk. Mostanában szép volt a böre és nem használtuk a testápolót, gondolom azért is kapta el!

    Vettem Dulcamara 9 ch, Thuja 15 ch és echinacea D4(csak ez volt), éa thuja externa ecselőt, és ung. antisepticum krémet.

    Mennyire alkalmas ez a kombináció a szemölcs kezelésére? Milyen dózis lenne a legcélravezetöbb? Valami más ajánlana esetleg?

    Ha nem boldogulunk így akkor felkeresnénk Önt, de sajnos anyagi lehetőségem korlátozott.
    Kerestem de nem találtam a vizsgálat és tanácsadás árát.
    Megköszöném a segítségét!
    Tisztelettel Csefkóné

    • Kedves Kérdező!

      Nem hiszem, hogy a testápoló elhagyása miatt alakultak ki a tünetek, valószínűleg már régóta ott tartózkodtak ezek a vírusok a kisfiú bőrén, csak mostanra váltak látható méretűvé. Az ekcémás bőr – különösen, ha szteroid kenőcsökkel próbálják kezelni – nagyon esendő ezzel a kórokozóval szemben.
      Szerintem egész jó szereket vásárolt! Az Echinacea D4-et 2 hetes intervallumokban kellene szedni: 2 hétig 3×5 golyó/nap, utána 2 hét szünet,majd ismét 2 hét szedés…
      A szünetben szedje helyette a DulcamaraC9-et, napi 3×5 golyós adagban. Mellette kapjon heti 1 alkalommal 5 golyót a ThujaC15-ből, függetlenül attól, hogy a Dulcamarat, vagy az Ech.-t szedi éppen. Ez nem teljesen az a kombináció, amit én szoktam javasolni, de működhet. Ha már megvette a szereket, érdemes kipróbálni. A Thuja ecsetelőt használhatja mellette, de az antiszeptikus kenőcsnek nem látom értelmét.
      Átmenetileg előfordulhat, hogy a kezelés kezdetén még több szemölcs jön elő, ettől nem kell megijedni!
      Ha 1 hónapon belül nem lát érdemi javulást, keressenek fel!
      Elnézést, a honlapom még teljesen új, és az árak csak kezdetlegesen vannak feltöltve: a felnőtt/gyerek első orvosi vizsgálat 12000 ft., a kontroll 9000 ft.-ba kerül.
      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  2. Köszönöm széppen a segítséget! Ha nem javul, mindenképpen felkeresem.
    Nem szeretném a gyerek bőrét hegekkel rondítani. Pont ma mútatta valaki a kanalas módszer hegeít, pedig felnőt kórában csínálták!

    Az úszodába megnézték, de nem tíltották ki, szerencsére.
    Hadd zavarjam esetleg még egy kérdéssel, és ígérem befejezem!
    A tengeri sós fürdőről is olvasgattam, van akinek tengerparti nyaralás segített. Van értelme estleg kipróbálni?

    Tisztelettel:
    Csefkóné

    • Kedves Csefkóné!
      Nagyon szívesen, bízom benne, hogy valóban segíteni tudtam!
      A tengeri sós fürdő a tengerparti napsütéssel együtt igazán hatásos, szerintem ne komplikálja vele az életüket!

      Üdvözlettel:
      dr. Révész Klaudia

  3. Kedves Doktornő,

    érdeklődnék, hogy benőtt köröm, vadhús témában tud-e mondani valamilyen szert. A paradicsomot most próbálom. A műtétről azt látom, hogy az orvosok egekbe dicsérik, a páciensek viszont kiújulásról írnak.

    Köszönettel

    Zsófia

    • Kedves Zsófia!

      Elnézést kérek, valahogy elkerülte eddig a levele a figyelmemet!
      A benőtt köröm okozta gyulladás lehet, hogy megoldódik a paradicsomos párakötéstől ( ez ugyan a nagymamáink receptje, de attól még működhet ) – ez gondolom azóta már ki is derült az ön számára.
      Azonban a kiváltó okot, vagyis a rendellenesen növő köröm alaki deformitását nem fogja megoldani, ezért maximum csak tüneti megoldásként jöhet szóba. Megoldás lehet a műtét, aminek többféle fokozata van. Az, hogy az ön esetében hogy lenne célszerű elvégezni, azt így nem tudom megítélni.
      Egy dolgot viszont nagyon fontosnak tartok: a háttérben a genetikai adottságokon túl viszonylag gyakran bújik meg cukorbetegség, ezért azt fontos tisztázni. Mivel az éhgyomri vércukor normális szintje nem jelenti azt, hogy valakinek valóban rendben vagy a cukor háztartása, ezért ilyenkor én célirányos vizsgálatokat szoktam kérni.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  4. Tisztelt Doktornő !

    3,5 hónapos kisbabánk egyik körmén gomba jelent meg. Kérdésem az lenne, hogy mivel kezelhetjük, ugyanis itteni bőrgyógyász Locoryl körömlakkot írt fel és a betegtájékoztató szerint gyerekeknél nem lehet alkalmazni. Esetleg szóba jöhet homeopátia is?

    Köszönettel!

    • Kedves Kérdező!

      Ilyen pici babánál nem jellemző a körömgomba, esetleg csak abban az esetben, ha valamelyik közeli családtagtól elkaphatta pl. közösen használt manikűr-készlet esetén. Ha ilyen lehetőség fennáll, a családtagot/tagokat is kezelni kellene. Ha nem áll fenn ilyen, én inkább gondolnék sérülésre, vagy valamilyen elszarusodási zavarra – ehhez viszont látnom kellene őt. Ilyen esetben mindenképpen homeopátiás szert javasolnék.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  5. kedves doktornő! érdeklödöm hogy valojában használ-e ez a készitmény hajhullásra a neve:Spectral DNC-N állitólag megállitsa a hajhullást én nő vagyok 34 éves és 15 éves korom óta hull a hajam már nagyon elvagyok keseredve! :( és mi tagadás nem kényelmes a paróka viselete :( . a bőr gyogyász azt mondta évekkel ezelött hogy hormonális problémákk miatt van. az anyukámnak is elment a haja :( köszönöm válaszát!

    • Kedves Dorina!

      A Spectral segíthet valamennyit a haj visszanövésében, de önmagában nem elegendő, mivel belső hormonális háttér miatt alakult ki ez a folyamat, ezért elsősorban belsőleg kellene kezelni, a külső kezelés erre csak rásegít.
      Mielőbb endokrinológiai kivizsgálásra kellene mennie, amiben szívesen segítek, hogy elindítsam a megfelelő úton.

      Üdvözlettel:
      dr. Révész Klaudia

  6. Tisztelt Doktornő!

    Az eletmod.hu honlapon találkoztam az ön cikkjével a hajhullásról, és nagyon sok érdekes dolgot találtam benne ami rám illik.
    Tapasztalataim szerint nekem 3 ok miatt is hullhat a hajam.
    - Korpásodás –> Head&Shoulders sampon használatával és 2 napi hajmosással kezelve, jelenleg nem is jelentkezik.
    - Zsírosodás –> ezt a cikk alapján megpróbálom majd kezelni
    - Hormonális, férfias típusú hajhullás –> ahogy a cikkben írta, 18-25. életév környékén és típusosan a homlok-halánték határán kétoldalt, illetve a fejtetőn jelentkezik. Tippként azt írta hogy célszerű minél korábban elkezdeni a megfelelő kezelést, hogy a folyamatot meg lehessen állítani, vagy legalábbis lassítani. Milyen kezelést javasol erre?

    Válaszát előre nagyon szépen köszönöm.
    Üdv.: Tóth Péter.

    • Kedves Péter!

      A férfias típusú hajhullás kezelésére többféle módszer létezik, de az ilyenkor használatos legelterjedtebb alap-hatóanyag ugyanaz: minoxidilt alkalmazunk.
      Ez létezik hajspray, illetve injekció formájában is.
      Természetesen az injekció hatékonyabb, bár nyilván félelmetesebben is hangzik. Valójában ez egy nagyon vékony tűvel történő, felszínes kis szúrásokat jelent, tehát nem olyan megterhelő, mint amilyennek gondolnánk. Az is igaz, hogy hetente-kéthetente kell ismételni a kezeléseket, amíg a várt hatást el nem érjük. Általában 8-10 kezelés szükséges, ami után 1-1 fenntartó kezelést érdemes végezni. Ha valaki a két kezelés között otthon is használja a sprayt, a hatás még intenzívebb. Én mindezeket ki szoktam egészíteni még homeopátiás szerekkel, étrendi kiegészítőkkel, attól függően, hogy a páciensnek mire van szüksége.
      Ha az ön problémája még nem túlságosan előrehaladott, érdemes legalább a spray-vel kiegészíteni a kezelést, mert ha túl sokat vár, lehet, hogy már a csak a hajbeültetés segíthet.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  7. Tisztelt Doktornő!
    Kérem útmutatását a következőkben: Kisfiam 9 éves és udzodaszemölcsök jelentek meg a hátán 4-5 hónapja, amit infectodell ecsetelővel kezeltünk, de rendre egyre több jön elő a szemölcsökböl, és már nem csak a hátán, hanem a lábán-kezén-hasán is. Amennyiben tud valamilyen egyéb terápiás kezelést ajánlani, akár homeopátiásat is, szívesen venném útmutatását, ugyan is korábban bőrgyógyász már alkalmazta nála a “kanalas ” módszert, de megszűntetni nem tudta a problémát, és fiamnak sem szeretnék több fájdalmat okozni.
    Előre is köszönöm segítségét,
    Üdvözlettel:

    Judit

    • Kedves Judit!

      Az uszodaszemölcsöket homeopátiás szerekkel szoktam kezelni.
      Mivel a kisfiúnak gyorsan terjednek a szemölcsei, és sok van belőle, jó lenne látnom őt, hogy ennek az okait kellően fel tudjuk tárni, és annak megfelelően kezelni.
      Ilyenkor ugyanis nem a szemölcs az eredeti és egyetlen probléma, ami kezelendő annak érdekében, hogy véglegesen meg lehessen szabadulni tőlük.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  8. Tisztelt Doktornő!

    Van egy 9 éves lányom és seb van a fejbőrén voltunk a gyermekkel háziorvosnál,aki azt mondta elfertőzte,és írt rá neki antibiotikumot,be is szedte,de nem múlott el neki most arrébb lett neki seb,bár még nem olyan csúnya mint volt,lehet az ekcémától ez? Vagy valami mástól?Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

    • Kedves Kriszta!

      Nem derült ki a leveléből, hogy hol van pontosabban ez a seb? A hajas fejbőrön, vagy másutt, pl az arcon?
      Minden esetre, ha ez a folyamat egy bakteriális felülfertőződés lenne ( mert pl. vakargatta a fejét és befertőződött ), akkor egy megfelelő antibiotikum kúra után ennek rendeződni illett volna – de azt sem tudom, milyen antibiotikumot szedett, milyen adagban, mennyi ideig?
      Felmerül, hogy esetleg gombás fertőzést kapott a kislány, amire nem jó az antibiotikum… sajnos, mivel nem látom, ezt így nem tudom eldönteni sem.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

        • Kedves Kriszta!

          Az Augmentintől illett volna meggyógyulnia a kislánynak. Így azt kell mondjam, a diagnózissal van a baj.
          Lehet, hogy gombásodás, de az is lehet, hogy ekcémás, vagy allergiás eredetű a probléma.
          Ezt így sajnos nem lehet eldönteni, csak ha látom.

          Üdvözlettel:

          dr. Révész Klaudia

  9. Tisztelt Doktornő!

    Én írtam Önnek már korábban egyik fórumon, a hidrogén peroxidos történetemet,sajnos a probléma azóta sem oldódott meg ,még mindig nem hámlott le aza réteg,és nincs is faggyútermelés.
    Voltam vele kozmetikusnál néhányszor enzimes peelinget csinált ,kicsit mindig úgy érzem amikor vége hogy lélegzik a bőröm, de olyan mintha ez a réteg utána folyamatosan visszajönne.
    Most nem rég voltam bőrgyógyásznál ő mondta hogy még sose látott ilyet,olyan sima de nem természetesen sima, hanem mint egy burok,megcsiszolta a bőrömet utána dermarollerezte, majd gyümölcssavazta 20%- ossal.
    Ezután már tényleg éreztem hogy sokkal jobb lett,de még mindig nem az igazi, jövő héten fogok még menni erre a kezelésre ismét ,akkor már 70%- os gyümölcssavval kezelnek, remélem eltűnik már ez a károsodott réteg végleg a bőrömről.On mit gondol erről?
    Korábban mikor kérdeztem Ön azt írta hogy lefog hámlani 4 hét után valószinű.Én utána néztem és a hidrogén peroxid erős oxidálószer, nem lehet hogy oxidálta a felső réteget?
    És ha igen akkor ezt a hatást meglehetne valahogy szüntetni?
    Most ez után a gyümölcssavas kezelés után látványra is szebb lett a bőröm de kicsit úgy érzem hogy lehet nem is hámlasztani kéne,hanem ezt az oxidáéciót megszüntetni.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: József

    • Kedves József!

      Én ezt az egész történetet az égéshez tudnám hasonlítani, bár valószínűleg mélyebb a folyamat, mint amit a korábbi levelében leírtak alapján akkor gondoltam.
      El tudom képzelni, hogy segít a hámlasztás, de én fontosnak tartanám a bőre megfelelő hidratálását is, ami jelenleg biztos károsodott a faggyútermelés hiánya miatt.
      Erre jó megoldásnak tartom a mezoterápiát, elsősorban homeopátiás anyagokkal.
      De ezt megint csak látatlanul mondom, ha látnám, könnyebb lenne javaslatot adni.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  10. Nekem a panaszom a bör kivörösödés a homlokomon. Voltam vele bőrgyógyásznál mire Ő azt mondta, hogy ezt rosacé-nek hívják egy csúnya bőrbetegség. hallottam a TC 3000 való kezelésről Ön szerint ez mennyire jó?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Kis Károlyné

    • Kedves Kis Károlyné!

      A rosaceának több fokozata van, ha önnek csak a homlokán van, az egy enyhe megjelenésű forma. Hátterében lehet alkati adottság ( öröklés), illetve bizonyos betegségek, vagy egyes betegségek kezelésére kapott gyógyszerek ( pl. hosszú ideig alkalmazott steroid hormon kezelés )is okozhatnak rosaceát. Ha a belső kiváltó okokat nem kezelik, a külső kezelés ugyan lehet eredményes, de nem szokott tartós lenni.
      Nem tudom, mit jelent ez a TC3000 kezelés ( gondolom valamilyen gép gyári neve), ezért azt sem tudom megmondani, mennyire hatékony. Ha esetleg részletesebb információt küldene róla, akkor többet tudnék segíteni.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  11. Tisztelt Doktornő!

    Körülbelül másfél hónappal ezelőtt megsérült az egyik szemem alatt a bőr pattanástalnitó gélt kentem az arcomra, és sajnos a szemem alatt is érte, és pár percre rá azonnal elsötétedett a szemem alatt.
    Mostanra már javult sokat de még mindig elég laza a másik szemem alatti részhez viszonyitva.
    Szeretném megkérdezni Öntől hogy ez rendbe jön magától vagy mostmár mindig olyan laza és sötét marad? mivel 23 éves vagyok gondolom regenerálódik a kötőszövet.
    Esetleg tudna tanácsot adni, hogy mivel kellene kezelni?

    • Kedves József!

      Nem könnyű elképzelni innen a monitor másik oldaláról, mi is történhetett valójában. Azt sem árulta el, milyen márkájú pattanástalanító gélt használt?
      Valószínűnek tartom, hogy a következő történt: a gél hatóanyagai enyhe gyulladást keltenek a bőrben a kívánt cél érdekében. Ez a gyulladáskeltő hatás viszont túl erős volt a szem alatti bőr ( ha jól sejtem, az alsó szemhéjat érti alatta) számára, ami így pigmentációval, illetve erőteljesebb gyulladással reagált – ezáltal a gyulladás kapcsán kialakult oedema miatt tűnhet most ” lazábbnak ” a bőr.
      Ha ez történt valóban, akkor 1 hét alatt spontán javulnia kell a folyamatnak. Ezt egy kicsit megsegítheti pl. körömvirágos krém alkalmazásával.

      Ha mégsincs igazam, muszáj lesz felkeresnie szakorvost!

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  12. Lányom 2 éves,2 hete jött elő rajta a jobb combján és jobb alkarján kiütések, amik mára az egész testére elterjedtek, ahol először előjött, ott már csak piros folt van. megjelenésekor gombostű nagyságú piros folt és 2nap múlva hólyag szerű kemény, aztán 1hét alatt összefolyó szigetek lesznek neki és érdes felszínű. Már az arcán is előjött. 5 orvosnál voltunk 5 féle diagnózissal. Semmi nem használ. most gombás fertőzésre kezeljük. Elötte vírussal, de az allergiát is kizárhatjuk. Nem volt láza sem.Segítségét köszönöm!

    • Kedves Szilvia!

      Nagyon kevés információt adott!
      Nekem a leírás alapján csalánkiütés a “blikk-diagnózisom”, de természetesen látnom kellene, hogy okosat mondhassak…
      Azt sem tudom, volt-e mostanában valamilyen más baja a kislánynak, ami miatt esetleg kapott antibiotikumot is? Kapott-e mostanában védőoltást ( az elmúlt 3 hónapban), tartanak-e állatot? Miért állítja, hogy az allergiát kizárhatjuk? Mit eszik-iszik a kislány rendszeresen/gyakran, van-e probléma az emésztésével? Jár-e bölcsibe, vagy otthon van még vele? Van-e valamilyen visszatérő egészségügyi problémája, van-e valamilyen lelki teher ( pl. kistestvér születése, válás, haláleset, stb)?

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  13. Tisztelt Doktornő!

    7 éves kisfiam uszodai szemölcseivel kapcsolatban keresném:
    augusztusban jelentek meg, a Budai Gyermekkórházban felírtak rá két fajta ecsetelőt, de semmi hatása nem volt, majd Infactodelt, de ez sem használt, sőt még több lett tőle.
    milyen homeopátiás készítményt lehetne erre alkalmazni?
    Köszönettel: Z.Zsuzsanna

    • Kedves Zsuzsanna!

      Sok ezzel kapcsolatos cikkem, válaszom van a neten, amiből nyugodt szívvel válogathat, és sok információt kap a probléma megítélésével kapcsolatban is.
      Ha most egy gyors választ vár tőlem: próbálja meg a Thuja-t alacsony potenciában ( pl. D4… C9 ig bármelyik jó lehet), napi 3×5 golyót alkalmazva. Ne csüggedjen el, ha azonnal nincs feltűnő javulás, én 1 hónapot biztos kivárnék…
      Ne kerülje el a figyelmét, hogy a homeopátiás szerek szedésének és tárolásának vannak szabályai, amiket be kell tartani ahhoz, hogy a várt hatást elérhessük vele!
      Ezzel kapcsolatban a gyógyszerész is tud segíteni a patikában.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  14. Tisztelt Doktornő!

    Lányom (11éves) fülét egy hete lyukasztották egy kozmetikán. Szépen is gyógyult, könnyen forgott. Egy hét után kivettem a fülbevalót, hogy kicsit rendesebben megtisztítsam (vesztünkre), mert visszatenni már nem lehetett egy perc elteltével és azóta sem. Már utána olvastam és látom, 6 hétig egyáltalán nem lett volna szabad kivenni még probléma esetén sem a fülbevalót…
    Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mennyi időt kell várni, hogy újra lyukaszthassák a fülét? Lehet az újralyukasztásnál olyan pontosan beállítani az eszközt, hogy ugyanott legyen a lyuk, ahol az eredeti?
    Tudom, nem egy tipikus bőrgyógyászati probléma.
    Előre is nagyon köszönöm a segítségét!
    Tisztelettel: Melinda

    • Kedves Melinda!

      Valóban nem teljesen tipikus bőrgyógyászati a kérdés, de én is nő vagyok… :)
      Tényleg nem szerencsés a fülbevalót kivenni 3-4 hétig. Azt a kevés kis váladékot, amit – gondolom- le akart tisztítani róla, jobb fürdés közben leáztatni, és/vagy befújni fertőtlenítő spray-val.
      Az történt, hogy az eltávolítás után a friss sebecske körül gyorsan kialakult egy oedema ( duzzanat ), ami megnehezítette a még érzékeny lyukba való visszahelyezést.
      Talán még érdemes megpróbálni a visszarakást úgy, hogy fürdés után alaposan bekeni a fülcimpákat zsíros krémmel ( legjobb lenne körömvirág kenőcs), kicsit tegyen a fülbevalóra is, és így próbálkozzon óvatosan. Azért fürdés után, mert a meleg víztől fellazult bőr könnyebben enged.
      Ha sikerült, a felesleges krémet alkohollal, vagy fertőtlenítő spray-vel törölje le, minden nap forgassa meg a fülcsiket.
      Ha nem sikerül, akkor a következő lyukasztással meg kellene várni, amíg a mostani gyulladás teljesen megszűnik.
      Az, hogy sikerül-e pontosan a régi helyre lyukasztani, az az illető ügyességén múlik, no meg azon, látszani fog-e egyáltalán még ez a mostani lyuk.

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  15. Tisztelt Doktornő!

    Az ún. keratosis pilaris nevű, örökletesnek mondott betegségről kérdezném Önt, esetleg a gyógyításáról/kezeléséről. Több éve tartó állapot ez nálam és eddig semmilyen készítmény nem volt rá hatással. Eddig akinél jártam (bőrgyógyász) semmilyen biztosan hatékony gyógymódot nem tudott ajánlani, helyette a genetikával magyarázta és azt mondta együtt kell vele élni. Ahogy olvastam a bemutatkozó szövegében, Ön tisztában van azzal, hogy egy bőrbetegség mögött az Embert is észre kell venni, mert esetlegesen a tünetek miatt a közérzet is hosszú távon romolhat. Mivel nekem főképp a teljes lábamat érinti ez a szőrtüszőgyulladáshoz hasonló “piros pöttyözés”, nyáron sosem hordok szoknyát, sem fürdőruhát, annak ellenére, hogy nincs rossz alakom. Nagyon várom és előre is köszönöm válaszát! Kellemes ünnepeket!

    Tisztelettel: Anna

    • Kedves Anna!

      A keratosis pilaris valóban genetikai eredetű probléma ( nem is nevezném betegségnek, inkább esztétikai eltérés ).
      Ennek ellenére úgy gondolom, hogy bizonyos belső és külső kezelésekkel lehet javítani az állapotán. Itt elsősorban homeopátiára gondolok, amihez viszont látnom kellene önt.
      Ha nem tudunk találkozni, akkor csak egy nagyon profán ötletet tudok adni a távolból: meg kellene próbálni a tartós szőrtelenítést egy kisebb területen ( nem kozmetikus, hanem szakorvos által alkalmazott lézerkészülékkel ), mert a szőrtelenítés önmagában is jótékony lehet, de a hozzá használatos energia spektruma a tüsző körüli színeltérést is rendezheti. Ha a kis területen jól reagál, a későbbiekben kiterjeszthető a kívánt területre a kezelés. Azt ajánlom azonban, hogy mindenképpen régóta üzemelő, nagy forgalmú – tehát tapasztalatokkal rendelkező – klinikát keressen fel!

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  16. Kedves Doktornő!
    Kérdésem az lenne hogy a bőr ph ját visszalehet állítani valahogy?
    Mert nekem most az arcomon a bőrnek 7 körüli a ph-ja voltam vele bőrgyógyásznál és ő is mondta hogy nincs baja a bőrömnek, csak a ph val történt valami, és most olyan 7 körüli körülbelül.És sima fényes a bőröm, mintha keményedett volna a felső réteg.
    Adott rá Eucerin éjszakai krémet, és ez jó mert puhítja,de olyan mintha nem hámosodna a bőröm most.
    Ön tudna valamit mondani amivel helyre lehet állitani a ph-t, illetve hogy valami élet legyen ott? Mert valami nincs rendben.
    Köszönöm válaszát

    • Kedves József!

      Olyan kár, hogy nem árulta el, milyen körülmények között derült ki az eltolódott ph? Mivel mérte meg? Miért jutott eszébe, hogy ezzel van gond? És mivel kezeli az arcát, beleértve a tisztálkodáshoz, borotválkozáshoz használatos készítményeket is?

      Addig is, azt tudom javasolni, használjon gyümölcssavas, vagy glikolsavas krémeket, eleinte alacsony, majd fokozatosan emelkedő koncentrációban, reggel-este.
      Ha nem tud felkeresni ez ügyben, kérje ki kozmetikus tanácsát a készítmény választáshoz!

      Kíváncsian várom válaszát!

      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

  17. Kedves Doktornő!

    Sok éve kinlódom hajhulással. Több bőrgyógyászt is felkerestem már minden féle sampon, krém használatát kipróbáltam, még végül egy internetes oldalon találtam egy hírdetést ahol a szőrtüsző atkával kapcsolatban írtak. Elmentem ilyen ingyenes vizsgálatra ahol tájékoztattak hogy az arcomon és a fejemen is megtalálhatóak a demodex atkák. Nagyon el vagyok keseredve hisz paróka viseletére vagyok kényszerülve ami nyáron nem túl jó. Javasolna olyan készítményt amivel el lehetne tüntetni ezeket az élősködőket?
    Várom megtisztelő válaszát!
    Egy tanárnő

    • Kedves Tanárnő!

      Ha van valakinek demodex fertőzése, az nem jelenti azt, hogy feltétlenül ez az egyetlen oka a hajhullásnak, lehet melléklelet is, hiszen a populáció egy jelentős részében kimutatható ez az atka hajhullás nélkül is. A hajhullás eredete elsősorban a belső okokban keresendő, amit attól tartok nem vizsgáltak ki megfelelően, ha eddig csak samponokat és krémeket használt.
      Ennek ellenére természetesen én is foglalkozom demodex szűréssel és sok esetben látok ok-okozati összefüggést. A kezelése azonban meglehetősen komplikált, időigényes, és mindenkinek, aki ezzel foglalkozik, gondolom ugyanúgy megvan a maga “műhelytitka”, mint nekem, amit nem biztos, hogy szívesen feltesz az internetre…
      Ráadásul az ön esetében – mivel paróka viselésére hivatkozott – nem is biztos, hogy elegendő lenne ez a kezelés, vagy nem azzal kellene kezdeni.
      Jó lenne tudni, hogy a hajtüszők hányad része aktív, várható-e reálisan visszanövés?

      Üdvözlettel:
      dr. Révész Klaudia

  18. Kedves Doktornő!
    9éves kisfiam arcán(jobb szem alatt kb.1.5vm-re) kb.2éve póknaevus jelent meg, ami eddig csak engem zavart…Szeretném megkérdezni, hogy laeserrel el lehet-e tüntetni, Önök vállalnak-e ilyet, gyereknél?
    Előre is köszönöm
    Anikó

    • Kedves Anikó!
      A probléma megoldására többféle eszköz alkalmazható, nem csak a lézer.
      Bármelyiket is választjuk, azt fontos tudni, hogy a beavatkozás fényérzékenyítő hatású, ez az érzékenység kb. 1 hónapig eltart. Ezért ilyenkor már nem célszerű elvégezni a kezelést, mert ekkora gyerektől nem lehet elvárni, hogy körültekintően gondoskodik a fényvédelemről.
      Célszerű lenne inkább a téli időszakra ( okt.-márc.) időzíteni.
      Üdvözlettel:

      dr. Révész Klaudia

Hozzászólás a(z) Anikó bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail címét nem fogjuk kiírni.


Nem kötelezõ


Tegyen fel egy kérdést, és megválaszolom Önnek. Nem kötelezõ a nevét, az e-mail címét beírni.